Volledige Keukenrenovatie

Volledige Keukenrenovatie

Mijn keuken is onlangs volledig gerenoveerd. Ik neem jullie graag mee in dit proces van begin tot eind. De renovatie is uitgevoerd door Stienstra Keukens van Lifting Keukenrenovatie en de apparatuur is van Bosch. Dit betreft een samenwerking tussen Lifting Keukenrenovatie en Arielle Dannique.

Hoe was de oude keuken toen ik het huis kocht?!?

Zoals hieronder te zien is bestond de bestaande keuken uit crème kleurige deurtjes, crème kleurige tegels op de achterwant en een granieten aanrechtblad. Zelf heb ik de oven vervangen in de huidige keuken omdat de oude kortsluiting gaf op de eerste dag. Daarnaast heb ik ook de kraan vervangen omdat ik de huidige niet mooi vond. Dit was gelukkig beide geen belemmering in de keukenrenovatie aangezien de keuken op zichzelf bleef bestaan.

Zoals jullie kunnen zien was het een crème kleurige keuken. Lelijk? Niet per se, mijn smaak? Nee. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar een donkere keuken net als een donkere vloer. Ik hou van het toevoegen van donkere en houten elementen in huis. Toen ik het huis ging bezichtigen was het eerste punt de vloer, die moest er hoe dan ook uit. Er is een antraciet kleurige pvc vloer voor in de plaats gekomen. De stelpoten van de keuken waren volledig te zien omdat de plinten niet meer pasten. Dit heeft mij aan het denken gezet.

De Oude keuken omtoveren met Lifting Keuken Renovatie

Aangezien de keuken echt niet mijn smaak was, ben ik na gaan denken over een keukenrenovatie. Waarom niet een nieuwe keuken? De keuken zelf was nog in goede staat. Ik was enorm blij met het granieten aanrechtblad en wilde die graag behouden. Ik ben terecht gekomen bij Lifting keukenrenovatie. Ze zijn komen kijken en we hebben samen het plan bedacht voor de keuken. Ik hou persoonlijk enorm van zwart en hout en dit zijn ook de hoofdtonen in het gehele huis. Zij kwamen met het idee om een houten achterwand te plaatsen over de tegels en dat in combinatie met matzwarte deurtjes. Ik was gelijk om!. Tegels als achterwand zijn niet mijn favoriet dus een houten achterwand was iets waar ik direct enthousiast over werd. Het fijne wat ik vond aan Lifting Keukenrenovatie is dat zij persoonlijk langskomen en uitgebreid de tijd nemen. Daarnaast hebben we nog een aantal keren telefonisch contact gehad om alles op de juiste manier af te stemmen. Lifting draagt zorg voor het inmeten van alle items en het bestellen van alle producten. Aangezien er bij mij eerst een koof gebouwd moest worden en een stukadoor langs moest komen heeft het gehele proces iets langer geduurd. De keuken zelf was binnen een paar dagen volledig geïnstalleerd.

Zoals jullie kunnen zien is de achterwand geplaatst en zijn er een aantal zwarte zijwanden geplaatst zodat de witte zijkanten van de kasten niet meer zichtbaar zijn. Goed om te weten, alle kastjes zijn in stand gebleven alleen alle fronten zijn vervangen (allemaal nieuw zwart). Hierboven is dit duidelijk te zien. Hier zie je al het enorme verschil wat een achterwand doet met het totaal beeld van je keuken. Daarnaast is bovenin de keuken een koof te zien. De keuken had een motorloze afzuigkap die was aangesloten op een centraal afzuigsysteem in huis. Dit zorgde voor een eetlucht in het huis na het koken waar ik zelf niet van hou. Hierdoor hebben we een koof aangelegd waardoor een afzuiging naar buiten mogelijk is gemaakt. Vervolgens kon ik kiezen voor een nieuwe afzuigkap en heb ik voor deze afzuigkap van Bosch gekozen. Tegenwoordig hoor je vaak dat men liever geen afzuigkap in de lucht heeft maar liever een in de kookplaat.  Zelf vindt ik het echter wel mooi en vind ik het een extra touch aan de keuken geven.

Hier is te zien dat de afzuigkap is toegevoegd. De kookplaat die erin zat was op gas. Deze is vervangen door een inductiekookplaat waardoor er een extra la bij is gekomen. Een gasplaat heeft een la nodig voor de gasslang en dit is bij een inductieplaat niet het geval. De installateurs hebben deze kabels aangesloten in de meterkast waardoor dit ook in orde is. Zelf kook ik het liefst op een inductieplaat. In de toekomst zal dit ook de norm gaan worden waardoor ik hier bewust voor heb gekozen.

Naast de afzuigkap en de inductiekookplaat is ook de vaatwasser vervangen door een nieuwe vaatwasser van Bosch. De bestaande vaatwasser was in goede staat echter zat deze er al 17 jaar in en wist ik uiteraard niet hoeveel jaar deze het nog zou volhouden. Ik heb voor jullie nogmaals de begin foto toegevoegd dan weet je waar ik het zo over heb.

Zoals je kunt zien had de oude vaatwasser een metalen bedieningspaneel aan de voorzijde van de vaatwasser. Bij de keukenrenovatie zijn alle panelen vervangen zoals benoemd. Het was ook mogelijk om het paneel van de huidige vaatwasser te vervangen echter liep ik dan altijd het risico dat de exacte vaatwasser er niet meer zou zijn. Gezien de verwachte levensduur van de oude vaatwasser heb ik gekozen voor een nieuwe vaatwasser. Bijkomend voordeel is dat de vaatwasser nu volledig is weggewerkt achter een deur. De bestaande koelkast was nog prima  dus deze is niet vervangen. Dit is een inbouw koelkast en kan makkelijk vervangen worden wanneer deze het niet meer doet. Zelf had ik al de oven en de kraan vervangen zoals ik al eerder aangaf.

Daarnaast heb ik nieuwe greepjes voor op de kastjes besteld. Dit had ik al gedaan voordat ik de keuken heb laten renoveren omdat ik in eerste instantie van mening was dat ik de keuken eerst ging behouden. Op deze keuze kwam ik na een aantal weken al terug. Op het moment dat je in een huis gaat wonen merk je pas hoe het is en hoe je je irriteert aan dingen die je zelf niet mooi vindt. De greepjes die ik had uitgekozen waren echter volledig naar mijn smaak natuurlijk waardoor ze mee konden in de keukenrenovatie.

De plinten waren erg hoog zoals je op de eerste foto’s kunt zien en deze zijn optisch verlaagd door de deurpanelen te verlengen. Hierdoor lijkt de plint lager terwijl dit in werkelijkheid niet zo is. Ik ben zo enorm blij met deze verandering, het geeft een mooie totaal look aan het gehele beeld. Vervolgens is de keuken netjes afgewerkt met een passende plint (in contrastkleur) waardoor de volledige keuken af is. Heb je de gehele video hiervan al op Instagram gezien? Nee? Check hem dan nu HIER (de slide na de foto toont de volledige video).

De nieuwe keuken staat!

Wat ben ik ontzettend blij. Zo enorm blij met deze keus. Het maakt het geheel compleet. Alles in huis past bij elkaar en straalt hetzelfde uit. Zoals je kunt zien past zelfs het hakblok volledig bij de keuken.

Ik ben enorm benieuwd hoe jullie keuken eruit ziet en hoe jullie denken voer een keukenrenovatie. Hebben jullie er wel eens over nagedacht? Laat het mij weten ik ben enorm benieuwd hoe dit bij jullie is.

Bedankt voor het lezen en alvast voor het reageren! Liefs Arielle

Arielle Dannique
Arielle Dannique
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Thanks For Visiting My Blog And Reading My Stories, Hope To See You Again Soon! X Arielle By ArielleDannique